Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezettudatos választás a reklámajándékokban

Környezettudatos választás a reklámajándékokban

Reklámtermékekkel kapcsolatosan azt a szemléletet tartjuk a legfontosabbnak, hogy az általunk javasolt ajándéktárgyak minőségi, hosszú távú marketing eszközök lehessenek céged számára, valamint, hogy igazán használható termékek legyenek, amelyeket ügyfeleid, kollégáid szívesen vesznek a kezükbe munkahelyükön, otthonaikban. 24 év gyártói, forgalmazói tapasztalattal, saját gyártó üzemünkben emblémázzuk termékeinket, gyors szállítási határidőkkel. Keress bennünket és segítünk a megfelelő ajándéktárgyak kiválasztásában bármilyen alkalomra, legyen szó tömeges promócióról, vagy teljesen egyedi termék gyártásáról.

Nem tudhatjuk biztosra, hogy milyen világban fogunk élni évtizedek múlva, csak találgatni lehet arról, hogy a sok szennyeződés, felhalmozott tárgyak milyen negatív hatást fognak gyakorolni Földünkre. Ehhez hasonló gondolatok miatt válik egyre népszerűbbé a fenntartható életmód, a környezettudatosság. A fenntarthatóság már az ajándékozás területén is egyre inkább teret ölt, a sokáig használható, jó minőségű, környezetet nem szennyező megoldásokat választják az emberek. Emiatt fontos olyan alapanyagokból választani a reklámtermékeket is, melyek mindegyik szempontnak megfelelnek.

Sokszor a reklámajándékokra eldobható, egyszerhasználatos termékként tekintenek. Manapság azonban egyre szélesebb teret kapnak azok a termékek, melyek hosszútávra is felhasználhatóak, és alapanyagukat tekintve sem szennyezik a környezetet, hiszen készülhetnek újra felhasznált, vagy könnyen újrahasznosítható anyagból, új életet adva egy elkészülő terméknek. Portfóliónkban is egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk ezekre a típusú termékekre, reklámajándék kínálatunkban minden kategóriában megtalálhatóak környezetbarát alapanyagok.

 

Milyen környezetbarát alapanyagok léteznek a reklámajándékok területén?

  • újrahasznosított papír: ahelyett, hogy újabb és újabb fákat vágnának ki, a már meglévő, de kidobásra ítélt papírt hasznosítják újra, így létrehozva újabb terméket (például: jegyzetfüzet, toll, jegyzettömb)

  • RPET: a PET műanyagból készült termékek (pl. csomagolások) újrahasznosítása. Az eldobható termékeket összegyűjtve készül új termék anélkül, hogy a műanyagot eldobnák, így nem termelnek egyre több szemetet. Ezeket az rPET termékeket utána megint újra lehet hasznosítani. Teljesen biztonságos élelmiszerek tárolására (például: kulacs, takaró, esernyő, bevásárlótáska, toll, tornazsák). 

  • filc: általában természetes anyagokból készül, a filc anyag népszerű választás, tartós és nem kopik, a filcből készült termékek általában rPET szálakkal vannak kombinálva (például: laptoptáska, rendszerező).

  • újrahasznosított szövetek: bármilyen textil anyagból származó, kidobásra ítélt anyagnak új életet adva újra felhasználják, összegyűjtik, ledarálják és új terméket készítenek belőle. Az eldobott, feleslegesnek ítélt hulladékokat összegyűjtik, és abból készítenek új anyagot. A szintetikus anyagok helyett tökéletes választásnak bizonyulnak. Újrahasznosításuk azért is fontos, mivel ezek az anyagok nem lebomlóak, így nem szemétté fognak válni (például: bevásárlótáska, konyharuha, kötények).

  • bambusz: biológiailag lebomló és természetes anyag, amely elegáns megjelenést biztosít és divatos. Nem igényel műtrágyát, és saját gyökérzetéből regenerálódik, így nincs szükség újratelepítésre, nagyon gyorsan megnő. A bambusz népszerű alternatívája a fából készült papírnak, fának, műanyagnak és más anyagoknak. Antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Bár erős és masszív, mégis nagyon rugalmas, és hajlításkor nem törik el könnyen  (például: jegyzetfüzet, kulacs, ételtartó dobozok, utazóbögrék, evőeszközök, konyhai eszközök, hangszórók, telefontartók, vezeték nélküli töltők).

  • parafa: A parafa kéreg minden egyes betakarításkor regenerálódik (és közben CO2-t nyel el). A parafafák 100-300 évig élnek. A parafa természetes, környezetbarát anyag. Biológiailag teljesen lebomlik, és könnyen újrahasznosítható anélkül, hogy mérgező maradványokat termelne. A parafa teljesen lebomlik anélkül, hogy kellemetlen méreganyagokat bocsátana ki a környezetbe, és újrahasznosítható. A rendkívül fenntartható anyagként számon tartott parafa önregeneráló, és nem járul hozzá az erdőirtáshoz. Rugalmas. Kombináljuk más alapanyagokkal (például: jegyzettömb, kulcstartó, papucs, hangszóró, irodai eszközök).

  • juta: A jutaszál 100%-ban biológiailag lebomló és újrahasznosítható, így környezetbarát. Egy hektárnyi jutaültetvény körülbelül 15 tonna szén-dioxidot fogyaszt és 11 tonna oxigént bocsát ki. A juta termesztése a vetésforgóban gazdagítja a talaj termékenységét a következő termés számára. Egyik legolcsóbb. növényvédőszer vagy műtrágya használata nélkül növekszik (például: bevásárlótáska, ajándéktasak).

Nem csak a termékeknél fektetünk hangsúlyt a környezetbarát alapanyagokra, hanem emblémázás területein is a folyamatainkban és az alapanyagainkban is törekszünk a fenntarthatóságra. 

Ha felmerült még benned kérdés a környezetbarát termékekkel kapcsolatban, keresd projektvezetőinket, akik szívesen segítenek a továbbiakban!