Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Minden, amit a szitanyomásról tudni kell!

Minden, amit a szitanyomásról tudni kell!

Kedvenc technológiánk egyike, amelyet már 24 éve folyamatosan fejlesztünk, és az elmúlt 3 évben teljesen automatizáltunk a legkorszerűbb gépekkel. Sokszor tapasztaljuk, hogy egy egyszerű alapterméket is különlegessé tesz az az embléma, amelyet szitanyomással készítünk. Hiszen nem csak az „alap” Pantone színek szerinti festésre számíthattok tőlünk, hanem rengeteg érdekes megoldásra, mint például a foszforeszkáló festék, 3D nyomás, szilikon 3D emblémázás és még sorolhatnánk. Bízhatsz benne, hogy a legjobb helyen jársz ha szitanyomással szeretnél emblémáztatni, áraink, technológiáink piacvezetők európai viszonylatban, gyártási időben pedig rugalmasan kezeljük projektjeinket.

Szitanyomással rengeteg féle termék emblémázható, ezt lehet a technológia legnagyobb előnyeként megemlíteni. A technológiához használt festékek közül sokféle típus érhető el, amit az adott alapanyaghoz lehet kiválasztani, ezáltal a ruházat és a textiltermékek teljes skálája, illetve a reklámajándékok nagy része szitázható.

Az ipari felhasználásban is egy elterjedt emblémázási eljárás a szitanyomás, gépjárművekben, különböző háztartási eszközökön rengeteg szitanyomással felvitt emblémával találkozhatunk.

Saját szitanyomó üzemünk a legkorszerűbb technológiával van felszerelve, szitanyomó gépeinket nagy szaktudással rendelkező emberek kezelik. Több, mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött segítséget tudunk nyújtani abban, hogy számodra miért lenne a legalkalmasabb ez a technológia, illetve milyen lehetőségeid vannak egy adott termék emblémázásával kapcsolatban. A továbbiakban bemutatjuk, hogy mi is pontosan a szitanyomás, milyen termékeket lehet általa logózni, és milyen különleges hatásokat érhetsz el egy szitanyomott termékkel.

 

A szitanyomás legjellemzőbb fajtái
Alapvetően két fajtáját alkalmazunk gyártás során:

  • direkt szitanyomás: egyből az emblémázandó tárgyra visszük fel a feliratot, nagyobb példányszámú rendeléseknél szoktuk használni
  • transzfer szitanyomás: először egy hordozóanyagra szitázzuk az emblémát, ezután hőpréssel rögzítjük a terméken

Mindkét technológia tartós és megbízható, a kiválasztása a terméktől, a logótól és a rendelt mennyiségtől függ leginkább. Ebben segítségedre lehetnek projektvezető kollégáink, akik a megfelelő technológiát fogják ajánlani számodra.

Milyen termékeknél használjuk leggyakrabban a szitanyomást?

Leggyakrabban sík felületeket szitázunk, azonban lehetőség van íves felületek logózására is. Ha van egy termék, melyet nem említettünk meg, de logózni szeretnéd, fordulj hozzánk, és mi segítünk neked!

Milyen effekteket tudunk elérni a szitanyomással?
Többféle különleges hatást tudunk létrehozni szitanyomással, melyekkel még egyedibbé teheted a termékedet, ezek közül a legnépszerűbbek:

  • 3D szitanyomás: a festékhez habosító anyagot keverünk, ezáltal a logó pufibb lesz, kiemelkedik a felületről
  • foszforeszkáló, fluoreszkáló nyomatok készítése: sportmezeknél, munkaruházatoknál nagyon jellemző emblémázási mód, biztosítja a láthatóságot
  • UV szitanyomó festékek: UV fény hatására élénken világítanak

Milyen lehetőségeim vannak a szitanyomással?
Mivel szitanyomásnál Pantone skála alapján használunk festékeket, bármilyen színárnyalatot ki tudunk keverni, így az arculat színeit pontosan tudjuk felvinni a termékekre. Ha a logód színátmenetes, annak is megoldható az emblémázása digitális technológiával, mely segítségével fotó minőségben kerül a termékre a minta. Ha kisebb példányszámban szeretnél rendelni, a számodra leggazdaságosabb megoldást fogjuk javasolni. Egy adott terméken több helyre is elhelyezhető embléma, így a szitanyomás kombinálható akár gépi hímzéssel is.

Reméljük, hogy egy átláthatóbb képet sikerült nyújtanunk a szitanyomásról. Ha olyan emblémázási technológiát keresel, ami garantálja a tartósságot, a gyönyörű és pontos színeket, és szebbé teszi a textil- vagy reklámtermékeket, a szitanyomás tökéletes technológia lehet számodra.

Ha felmerült még benned kérdés a szitanyomással kapcsolatban, keresd projektvezetőinket, akik szívesen segítenek a továbbiakban!